Background vector created by macrovector – www.freepik.com

Αντιγήρανση: Μία αιώνια μάχη

Από την αρχή του χρόνου, η μάχη για την ομορφιά και τη μακροζωία είναι παγκόσμια και έχει κρατήσει σταθερά τη δυναμική της μέσα στους αιώνες.
Η εμμονή για τη νεότητα, την εμφάνιση και την καλή υγεία επικρατεί σε όλον τον κόσμο και ειδικά στη Δυτική κουλτούρα. Τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία για αυτό στην Κίνα χρονολογούνται πριν από 50.000 χρόνια (στα τέλη της Παλαιολιθικής περιόδου) όπου βρέθηκαν λείψανα στολισμού και εργαλείων μακιγιάζ.

Οι Κινέζοι όμως είχαν ανακαλύψει από την αρχή ότι η ομορφιά ξεκινά από μέσα και εκπέμπεται προς τα έξω. Πριν από χιλιάδες χρόνια, ανακάλυψαν ότι πολλοί μεσημβρινοί είτε ξεκινούν είτε τερματίζουν στο πρόσωπο και ότι μερικοί από αυτούς έχουν εσωτερικές διακλαδώσεις που πηγαίνουν στο πρόσωπο, συσχετίζοντας τη σχέση υγείας και εμφάνισης.

Το θεμέλιο της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής είναι το chi (ή qi), που είναι η ροή της ενέργειας. Η ζωτική ενέργεια που ρέει μέσα από τους μεσημβρινούς και τα ενεργειακά μονοπάτια του ανθρώπινου σώματος. Το αίμα και το chi είναι αλληλένδετα και αδιαχώριστα. Το αίμα είναι η μητέρα του chi, το μεταφέρει και παρέχει θρεπτικά συστατικά. Το chi, με τη σειρά του, διοικεί το αίμα και είναι η δύναμη που το κάνει να ρέει σε ολόκληρο το σώμα. Εκεί όπου υπάρχει ροή chi, υπάρχει και ροή αίματος.

Οι αλλαγές και η επιδείνωση στο δέρμα, στο μυικό σύστημα και τα ανθρώπινα όργανα αντικατοπτρίζουν την κατάσταση των zang fu, chi, αίματος, yin και yang. Το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα είναι ένα.
Η επικοινωνία μεταξύ αυτών των τριών καταστάσεων της ύπαρξης διευκολύνεται από τη ζωτική ροή ενέργειας που περιέχεται στους μεσημβρινούς, οι οποίοι μεταφέρουν πολύτιμες προγονικές πληροφορίες με τη μορφή κυτταρικής μνήμης.

Κάθε θεραπεία της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής που επιλέγεται λαμβάνει υπόψη τον άνθρωπο ολιστικά: Ως Σώμα, Μυαλό και Πνεύμα. Έτσι, επιλέγονται κάθε φορά συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με το πως ο καθένας από εμάς εκδηλώνει τη διαδικασία γήρανσής του αλλά και πως εκφράζονται οι ανισορροπίες στους 3 πιο πάνω παράγοντες με τη μορφή ασθενειών.

Βασικό κομμάτι της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής που σχετίζεται με την αντιγήρανση και την αισθητική ανανέωση του προσώπου και του δέρματος είναι ο βελονισμός.

Μία θεραπεία από συνεδρίες αισθητικού βελονισμού μπορεί να απορροφήσει με φυσικό τρόπο 5 – 15 χρόνια γήρανσης.

Αυτό δε σημαίνει απλά ότι το δέρμα σας θα δείχνει νεότερο από ό,τι ήταν. Θα φαίνεται συνολικά πιο υγιές από όσο το είχατε γνωρίσει έως σήμερα.

Αισθητικός Βελονισμός: Τι και Πως;

Ο Αισθητικός Βελονισμός έχει τις ρίζες του στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Ο βελονισμός χρησιμοποιείται ως τεχνική για την εξισορρόπηση και την τροποποίηση της ροής ενέργειας, δηλαδή το chi, στο σώμα χρησιμοποιώντας μικρές βελόνες οι οποίες ίσα που διαπερνούν το δέρμα.
Βασίζεται στην κατανόηση ότι τα ζωντανά όντα έχουν «ζωτική ενέργεια – chi», η οποία κυκλοφορεί σε συγκεκριμένα κανάλια ή μεσημβρινούς σε όλο το σώμα. Κάθε μεσημβρινός αντιστοιχεί σε διαφορετικά συστήματα οργάνων.

Με την τόνωση συγκεκριμένων σημείων κατά μήκος των μεσημβρινών γραμμών με τις μικρές βελόνες:

 • η ροή του chi μπορεί να αποκατασταθεί σε ολόκληρο το σύστημα,
 • οι ανισορροπίες μπορούν να θεραπευτούν και
 • τα φαινομενικά άσχετα συμπτώματα να επιλυθούν.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τον αισθητικό βελονισμό, διαφορετικά μέρη του προσώπου αντιπροσωπεύουν διάφορα όργανα του σώματος. Το πρόσωπο θεωρείται ένας χάρτης που απεικονίζει την υγεία (ή και την ασθένεια) των εσωτερικών οργάνων ενός ατόμου.
Καθώς η υγεία των οργάνων ενισχύεται και ισορροπεί, τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή, όχι μόνο στο πως αισθάνεται ο θεραπευόμενος, αλλά και στην εμφάνισή του.

Βελόνες; Κι αν πονέσω;

Σε περίπτωση που η λέξη “βελόνα” δημιουργεί απευθείας την εικόνα της σύριγγας που αντικρίζουμε όταν πηγαίνουμε για εξετάσεις αίματος, πάρτε μία ανάσα ανακούφισης γιατί τα πράγματα εδώ είναι εντελώς διαφορετικά.
Για την ακρίβεια, οι βελόνες που χρησιμοποιούνται στα σημεία του προσώπου έχουν το πάχος του μισού από αυτό που έχει μία τρίχα. Σκεφτείτε ότι είναι τόσο λεπτές που εισάγονται με λαβίδα.

Αυτός είναι και ο σκοπός άλλωστε, μιας και θέλουμε να πάμε στοχευμένα στο σημείο που θέλουμε να διεγείρουμε στο δερματικό στρώμα, χωρίς να διαταραχθούν οι υποκείμενοι ιστοί ή τα αγγεία. Οι βελόνες του σώματος διεισδύουν πάντα σε ένα ελαφρώς βαθύτερο επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος που το πάχος τους είναι μεγαλύτερο.

Είναι η ιδανική λύση για μία μακροχρόνια συνήθεια που θα αποτελέσει την πρόληψη στην αντιγήρανση και την ολιστική υγεία του ανθρώπου. Αντίστοιχα όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις όπου χρειαζόμαστε μία άμεση ανανέωση, όπως για παράδειγμα πριν από μία εκδήλωση.

Ο Αισθητικός Βελονισμός Προσώπου:

 • Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνοντας την ελαστικότητα του προσώπου και γεμίζοντας τις ρυτίδες.
 • Αυξάνει την τοπική κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στο πρόσωπο.
 • Ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα από μέσα προς τα έξω,
 • Βελτιώνει τον μυϊκό τόνο και τη δερματική συστολή. Με απλά λόγια, συσφίγγει το δέρμα.
 • Συσφίγγει τους πόρους.
 • Φωτίζει τα μάτια.
 • Βελτιώνει την ορμονική ισορροπία, κάτι που βοηθάει στα προβλήματα ακμής και τη μείωση του άγχους.

Αισθητικός Βελονισμός: Πως λειτουργεί ακριβώς;

Όλα ξεκινούν από το κολλαγόνο! Η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται με την πάροδο των χρόνων. Αυτό μπορεί να οδηγήση στη δημιουργία λεπτών γραμμών, ρυτίδων και στην απώλεια της ελαστικότητας και της σφριγηλότητα του δέρματος.

Ο Αισθητικός Βελονισμός βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου, επομένως και στην πρόληψη και θεραπεία των σημαδιών της γήρανσης στο σώμα και το πρόσωπο. Είπαμε, εδώ βλέπουμε τον άνθρωπο ολιστικά, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του!

Κατά τη διάρκεια μίας θεραπείας, επιλέγονται τα σημεία βελονισμού που θα χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο, καθώς και ορισμένα σημεία του σώματος στα χέρια και τα πόδια – συνήθως κάτω από τους αγκώνες και τα γόνατα. Όλα γίνονται πάντα σύμφωνα με τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Η πορεία και η διάρκεια της θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητα, την ηλικία και τη μοναδικότητα του κάθε ασθενούς. Από αυτό καθορίζεται και η συχνότητα με την οποία ένας θεραπευόμενος χρειάζεται να επαναλαμβάνει τη θεραπεία του.

Κάτι άλλο που επηρεάζει είναι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου, ειδικά στις περιπτώσεις που η θεραπεία σχετίζεται με την ακμή.

Σε κάθε περίπτωση, ο βελονισμός εξισορροπεί τη δυσαρμονία του δέρματος και του σώματός σας αυξάνοντας τη ροή του αίματος, βελτιώνοντας την πέψη και τη γενική λειτουργία του σώματος και εξισορροπώντας τις ορμόνες και την αποτοξίνωση.

Λεπτές Γραμμές και Γήρανση: Πως θεραπεύονται μέσα από τον Αισθητικό Βελονισμό;

Ο βελονισμός προσώπου μπορεί να είναι μία πιθανή θεραπεία για τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
Κατά τη διαδικασία θεραπείας των λεπτών γραμμών ή των ρυτίδων, οι βελόνες εισάγονται απαλά στις περιοχές του προσώπου και σε συγκεκριμένα σημεία, έτσι ώστε να βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και να να διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου.
Υπό αυτήν την έννοια, μπορούμε να σκεφτούμε τον αισθητικό βελονισμό ως μία πιο χαλαρωτική και λιγότερο επώδυνη συνεδρία micro-needling.
Η βασική διαφορά μεταξύ ανάμεσα στις δύο αυτές μορφές θεραπείας είναι ότι με το micro-needling προκαλείται σκόπιμα τραύμα στο δέρμα μέσω πολλών μικροσκοπικών βελόνων που διεισδύουν ξανά και ξανά στο δέρμα, ώστε να έρθει μετά η επούλωση και η ανανέωση του δέρματος μέσα από αυτή. Ο βελονισμός, αντιθέτως, δεν προκαλεί τραύμα.
Ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο βελονισμός επηρεάζει ολιστικά το σώμα και την ευεξία σας!
Ακόμα κι αν μία βελόνα εισάγεται τοπικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η επίδραση, μέσα από την απελευθέρωση της ενέργειας που προκαλεί είναι ολιστική σε σώμα, μυαλό και πνεύμα.
Άλλωστε, ένα υγιές σώμα και η διαχείριση του συνολικού άγχους, είναι μια εξαιρετική στρατηγική για την πρόληψη των ρυτίδων.

5 + 1 Τρόποι με τους οποίους ο Αισθητικός Βελονισμός επαναφέρει την Υγεία στο δέρμα σας!

Όπως είπαμε, στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, τα διαφορετικά μέρη του προσώπου αντιπροσωπεύουν διάφορα όργανα στο σώμα.
Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας και της υγείας στο δέρμα και την εμφάνισή σας, βοηθώντας σας να λάμψετε από μέσα προς τα έξω!

Αγαπήστε το συκώτι σας – Στην κινεζική ιατρική, το ήπαρ είναι υπεύθυνο για την ομαλή ροή του chi σε όλο το σώμα, καθιστώντας το βασικό όργανο για την αντιμετώπιση τυχόν ανισορροπίας. Όταν το ήπαρ τρέφεται και είναι υγιές, υπάρχει άφθονο αίμα και θρεπτικά συστατικά που ρέουν στην επιφάνεια του δέρματος, βοηθώντας στη βελτίωση της υγείας και της εμφάνισής σας.

Εν αρχή ην το πεπτικό σύστημα – Ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός για την αντιμετώπιση ανισορροπιών στο πεπτικό σύστημα. Το θεμέλιο της υγείας σας καθορίζεται από τη δύναμη της πέψης σας. Όταν έχετε ένα ισχυρό πεπτικό σύστημα, τα θρεπτικά συστατικά διασπώνται και απορροφώνται σωστά, παρέχοντας τροφή σε όλα τα όργανα και τους ιστούς του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος.

Χαλάρωση… – Ένας υπέροχος τρόπος για να μειώσετε το άγχος και να σας βοηθήσουμε να χαλαρώσετε. Ο βελονισμός βοηθά το σώμα και το μυαλό να ηρεμήσει, οδηγώντας σε μια πιο ήρεμη και ήρεμη παρουσία. Ποιος λοιπόν δεν φαίνεται καλύτερα όταν είναι είναι πιο χαλαρός;

Βελτιώνει την κυκλοφορία – Εκτός από την προώθηση της καλύτερης ροής του chi στο σώμα, ο βελονισμός ενισχύει επίσης την κυκλοφορία με τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και τη βελτίωση της ροής του αίματος. Όταν το δέρμα θρέφεται από μία υγιή παροχή θρεπτικών συστατικών και ροής αίματος, το αποτέλεσμα είναι μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

Ηρεμεί τις φλεγμονές – Είτε έχετε φλεγμονή στις εσωτερικές στιβάδες είτε τα αποτελέσματα είναι εμφανή στο εξωτερικό μέσω δερματικών διαταραχών όπως ακμή, έκζεμα, δερματίτιδα ή ψωρίαση, ο βελονισμός ενισχύει την παραγωγή ενδογενούς ενδορφίνης. Αυτό βοηθάει στην εναρμόνιση του ανοσοποιητικού και του ενδοκρινικού συστήματος και έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των φλεγμονων και ένα πιο υγιές δέρμα. Λειτουργεί για τη ρύθμιση των βασικών ορμονών, όπως η κορτιζόλη, που σημαίνει μια πιο νεανική λάμψη για εσάς.

Ο αισθητικός βελονισμός ως ένα Φυσικό Lift – Ο καλλυντικός ή ο βελονισμός προσώπου στοχεύει και βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος και του προσώπου σας για να αντιμετωπίσει συμπτώματα όπως ρυτίδες, ακμή και ουλές τοποθετώντας βελόνες απευθείας στις περιοχές που έχουν ανάγκη.
Ο αισθητικός βελονισμός μπορεί να αποκαταστήσει τη νεανικότητα, τον μυϊκό τόνο και να ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου για μια πιο υγιή και αναζωογονητική εμφάνιση.

Αισθητικός Βελονισμός Vs. Botox

Αισθητικές παρεμβάσεις, όπως το Botox, λειτουργούν αποτελεσματικά στο γέμισμα των λεπτών γραμμών του προσώπου. Αφήνουν όμως ανεπηρέαστη τη διαδικασία γήρανσης του σώματος και του δέρματος να κάνει τη δουλειά της με την πάροδο του χρόνου.
Αντίστοιχα, το Botox προκαλεί προσωρινή παράλυση στους μύες του προσώπου, ενώ ο βελονισμός του προσώπου όχι.
Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι να θέσουμε τα φρένα στη διαδικασία γήρανσης σε ολόκληρο το σώμα.

Ο αισθητικός βελονισμός αναζωογόνησης του προσώπου:

 • Ενισχύει την ομορφιά.
 • Μειώνει τα σημάδια γήρανσης, αναζωογονώντας το δέρμα,
 • Προσφέρει νεανική λάμψη.
 • Καλλιεργεί την κυκλοφορία chi, την αύξηση της ροής του αίματος, την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, και την εξισορρόπηση των εσωτερικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος.
 • Ενισχύει την ακτινοβολία της αναζωογόνησης της επιδερμίδας για το σώμα.
 • Μειώνει το άγχος.
 • Προάγει τη γενική υγεία και ευεξία.
 • Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, τα σημάδια ηλικίας, τους μαύρους κύκλους / σακούλες των ματιών.
 • Αυξάνει την υγρασία, μειώνοντας το πρήξιμο ολόκληρου του προσώπου και των ματιών.
 • Αυξάνει τον μυϊκό τόνο του προσώπου και βελτιώνει την ελαστικότητα των μυών του.
 • Εξισορροπεί τις ορμόνες.
 • Καθαρίζει την ακμή και την ορμονική ακμή, συσφίγγει τους πόρους.chiΟ αισθητικός βελονισμός αναζωογόνησης του προσώπου:
 • Ενισχύει την ομορφιά.
 • Μειώνει τα σημάδια γήρανσης, αναζωογονώντας το δέρμα,
 • Προσφέρει νεανική λάμψη.
 • Καλλιεργεί την κυκλοφορία chi, τηναύξηση της ροής του αίματος, την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, και την εξισορρόπηση των εσωτερικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος.
 • Ενισχύει την ακτινοβολία της αναζωογόνησης της επιδερμίδας για το σώμα.
 • Μειώνει το άγχος.
 • Προάγει τη γενική υγεία και ευεξία.
 • Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, τα σημάδια ηλικίας, τους μαύρους κύκλους / σακούλες των ματιών.
 • Αυξάνει την υγρασία, μειώνοντας το πρήξιμο ολόκληρου του προσώπου και των ματιών.
 • Αυξάνει τον μυϊκό τόνο του προσώπου και βελτιώνει την ελαστικότητα των μυών του.
 • Εξισορροπεί τις ορμόνες.
 • Καθαρίζει την ακμή και την ορμονική ακμή, συσφίγγει τους πόρους.

Η αντιγήρανση ξεκινά σε κυτταρικό επίπεδο και όχι στην επιφάνεια του δέρματος. Το όμορφο δέρμα ξεκινά εκ των έσω.

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσω;

Η βλάβη του δέρματος και η διαδικασία γήρανσης ξεκινούν πολύ πριν εμφανιστούν τα πρώτα ορατά σημάδια γήρανσης.
Είτε είστε στις δεκαετίες των 20, 40, 60 ετών και άνω, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να κάνετε την αρχή και να επωφεληθείτε μακροπρόθεσμα από τα αντιγηραντικά αποτελέσματα αντιστροφής της γήρανσης που προσφέρει μία θεραπεία αναζωογόνησης αισθητικού βελονισμού προσώπου.
Παρόλο που λαμβάνετε μια αισθητική θεραπεία, να θυμάστε ότι αποτελεί μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης. Έτσι, λαμβάνει στη διαδικασία ολόκληρο το σώμα και τα συστήματα λειτουργίας του.
Κάθε σημείο του προσώπου και του σώματος που επιλέγεται για να ενεργοποιηθεί μέσα από τη θεραπεία του αισθητικού βελονισμού, εκτός από τις παθήσεις του δέρματος, αντιμετωπίσει και άλλα ζητήματα, όπως τα πεπτικά προβλήματα ή το άγχος.

Διαβάστε εδώ 8 λόγους για τους οποίους αξίζει να δοκιμάσετε σήμερα τον Αισθητικό Βελονισμό.

Χρειάζεται να προσέξω κάτι μετά;

Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες προσώπου, στον αισθητικό βελονισμό προσώπου δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε προσπαθώντας να καλύψετε τις πιθανές αντιαισθητικές κοκκινίλες ή το ξεφλούδισμα του δέρματος.
Μετά από μία θεραπεία αισθητικού βελονισμού μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στην καθημερινότητά σας, φορώντας χωρίς άγχος τα καλλυντικά προϊόντα προσώπου σας.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε και όλα τα προϊόντα μακιγιάζ όπως συνηθίζετε. Σταδιακά όμως, θα απολαμβάνετε το γεγονός ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλο και λιγότερα από αυτά, μιας και θα έχετε να αναδείξετε την ανανεωμένη σας επιδερμίδα.
Καλό είναι να πίνετε πολλά υγρά, ώστε να αποβάλετε ευκολότερα τις πιθανές τοξίνες και ότι άλλο θα έρθει στην επιφάνεια του σώματος και του δέρματός σας, έπειτα από την επανενεργοποίηση του οργανισμού. Ιδανικά, προσπαθήστε να αποφύγετε διουρητικά ροφήματα, όπως ο καφές και το αλκοόλ.
Ουσιαστικά, θα πρέπει να θρέψετε το σώμα σας σωστά, και να το περιποιηθείτε με προϊόντα που αγαπούν το δέρμα, δίνοντάς του όσο χρόνο χρειάζεται για να φέρει στην επιφάνεια τα ωφέλιμα αποτελέσματα αυτής της φροντιστικής διαδικασίας την οποία ξεκινάτε.
Πολλοί άνθρωποι βλέπουν αποτελέσματα μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες, με πραγματική σαφήνεια και αξιοσημείωτη βελτίωση εντός δύο μηνών με τακτικές θεραπείες. Φυσικά, αυτό το χρονοδιάγραμμα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Για τον λόγο αυτό είναι καλύτερο να μιλήσετε με τον ιατρό σας και να βρείτε μαζί το πλάνο για το δικό σας δέρμα.

Συνδυαστικές θεραπείες για ένα ολιστικό αποτέλεσμα ανανέωσης

Ο αισθητικός βελονισμός προσώπου μπορεί να εφαρμοσθεί μεμονωμένα, ως μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας, ή και συνδυαστικά με άλλες μεθόδους για πιο ολοκληρωμένα και άμεσα αποτελέσματα, όπως:

 • Μικροεγχύσεις ουσιών (μεσοθεραπεία) βιταμινών.
 • Laser ανάπλασης προσώπου.
 • Gua sha (γκουά σα): Μία μορφή θεραπείας της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.
 • Platelet-Rich Plasma therapy (PRP): Η τελευταία εξέλιξη στον χώρο της Αναγεννητικής Ιατρικής.

Το PRP παράγεται από ένα μικρό δείγμα αίματος ενός ατόμου. Το αίμα φυγοκεντρείται (περιστρέφεται προς τα κάτω) για να επιτευχθεί απομόνωση και συγκέντρωση αιμοπεταλίων. Τα αιμοπετάλια και ένα υγρό τμήμα αίματος που ονομάζεται πλάσμα στη συνέχεια εγχύονται πίσω στο άτομο στο σημείο του τραυματισμού τους. Η ένεση περιέχει έναν αριθμό πρωτεϊνών που μπορούν δυνητικά να μειώσουν τη φλεγμονή και να βελτιώσουν τον πόνο και την επούλωση των ιστών.

Με πιο απλά λόγια, χρησιμοποιώντας τα βλαστοκύτταρα του ίδιου μας του οργανισμού αναγεννάμε και ανανεώνουμε τα σημεία του προσώπου και του σώματος που χρειάζονται επούλωση. Ποιος μπορεί να είναι καλύτερος θεραπευτής μας από τον ίδιο μας τον οργανισμό;

Μπορείτε να κλείσετε σήμερα το ραντεβού σας και να επωφεληθείτε από τα άμεσα αποτελέσματα του βελονισμού στην αντιγήρανση και τη φυσική υγεία του προσώπου.

Πέτσογλου Κωνσταντινιά,
Ιατρός- Ιατροδικαστής
Ολιστική Ιατρική-Βελονισμός

Βιβλιογραφία:

 • https://www.huffpost.com/entry/facial-acupuncture-aging-acne-botox_l_5cb4ba35e4b0ffefe3b4b225
 • https://serasana.com/8-reasons-to-try-facial-acupuncture/
 • https://www.integrativehealingarts.com/anti-aging-facial-rejuvenation
 • https://medcraveonline.com/IJCAM/facial-acupuncture-amp-facial-rejuvenation.html
 • https://www.drwangskincare.com/blogs/news/benefits-of-facial-acupuncture-for-anti-aging
 • https://www.naomiwhittel.com/self-care-7-ways-acupuncture-improves-your-skin/
 • https://theklog.co/facial-acupuncture-benefits/
 • https://www.theloop.ca/cosmetic-acupuncture-can-help-you-get-better-skin/
 • https://www.the-elbowroom.com/health-clinic/drop-the-botox-how-acupuncture-slows-down-ageing-process/
 • https://salubre.com.au/pages/cosmetic-acupuncture